Άσκηση για όλη την οικογένεια

Η άσκηση είναι σημαντική για όλους. Από τη στιγμή που θα περπατήσει το παιδάκι μέχρι τα βαθιά γεράματα, η άσκηση έχει πολλά πλεονεκτήματα να δώσει:

  • στην καρδιά και τα αγγεία μας
  • στα οστά και τις αρθρώσεις
  • στο ανοσοποιητικό μας
  • στη διάθεσή μας.
  1. Για τους ενήλικες είναι απαραίτητη τόσο η αερόβια άσκηση μέτριας ή έντονης έντασης όσο και η μυϊκή ενδυνάμωση (κοιλιακοί, καθίσματα, push-ups, βάρη κλπ). Είναι απαραίτητες τουλάχιστον 2,5 ώρες άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα και θα έπρεπε να καταμερίζουμε την άσκηση αυτή σε 3 ημέρες την εβδομάδα. Τα οφέλη είναι μεγαλύτερα, αν ξεπερνάμε τις 5 ώρες την εβδομάδα.
  2. Για τα μικρά παιδάκια έως 5 ετών σπανίως η άσκηση έχει οργανωμένη μορφή. Είναι, όμως, η κατάλληλη ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστο χρόνο μαζί με παιχνίδια κίνησης και πολλά χαμόγελα.
  3. Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να γυμνάζονται τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα και τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα με μεγάλη ένταση. Εκτός από την αερόβια είναι σημαντική και η μυϊκή ενδυνάμωση (πχ. αναρρίχηση, ασκήσεις γυμναστικής εδάφους) αλλά και οι ασκήσεις που βοηθούν στο χτίσιμο των οστών (πχ. πηδηματάκια).

!!! Η άσκηση είναι καλή για όλους! Παρόλαυτά δεν ξεχνάμε ενήλικες και παιδιά να ζητήσουμε τη γνώμη του γιατρού μας πριν ξεκινήσουμε οπιαδήποτε μορφή άσκησης!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Facebook
Twitter
Instagram