Θηλασμός εκτός σπιτιού

Αρκετές μητέρες αισθάνονται άβολα να θηλάσουν σε εξωτερικό δημόσιο χώρο και η αλήθεια είναι πως η ελληνική κοινωνία, μόλις πρόσφατα άρχισε να εξοικειώνεται με τον μητρικό θηλασμό και τη θέα μιας «μοντέρνας γυναίκας – μητέρας» να θηλάζει το παιδί της έξω από το διακριτικό περιβάλλον του σπιτιού. Παρόλα αυτά ο θηλασμός του παιδιού, είναι απλά το τάισμα του μωρού. Κάποιοι το κάνουν με μπιμπερό και κάποιοι άλλοι με πιο φυσικό τρόπο. Το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι το ίδιο.

Επειδή όμως κάθε αρχή και δύσκολη, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να θηλάσετε διακριτικά το παιδί σας σε εξωτερικούς χώρους και να επιστρέψετε έτσι και εσείς πιο σύντομα στη κοινωνική σας ζωή.

  • Φορέστε άνετα ρούχα, που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο στήθος σας. Μια μπλούζα κρουαζέ ή ένα χαριτωμένο φορεματάκι με το ίδιο κόψιμο.
  • Χρησιμοποιείστε ένα φουλάρι ή μια πασμίνα για να καλύψετε το μωρό την ώρα που θηλάζει. Είναι πιο διακριτικό από βρεφικά σεντονάκια, πανάκια κλπ.
  • Χρησιμοποιείστε μάρσιπο τύπου “sling”.
  • Τα μεγάλα καταστήματα βρεφικών ειδών, έχουν χώρο θηλασμού. Το ίδιο ισχύει για μεγάλα εμπορικά κέντρα και κάποια καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.
  • Σε ένα εστιατόριο, καθίστε με το πρόσωπα σας στον τοίχο, ώστε την ώρα του θηλασμού, να έχετε «πλάτη» στους υπόλοιπους θαμώνες.
  • Πολλές φορές, το αυτοκίνητο είναι μια πολύ καλή λύση, κυρίως σε χώρους με πολύ κόσμο, όπου δεν αισθάνεστε άνετα.

Είναι σημαντικό να έχετε εξοικειωθεί με την πρακτική του θηλασμού, ώστε να αισθάνεστε και εσείς πιο άνετα και δυνατή για αυτό που κάνετε. Δεν είναι δυνατόν να μείνετε κλεισμένη στο σπίτι για όσο χρονικό διάστημα θα θηλάζετε το μωρό σας. Δείτε το θηλασμό σαν «απελευθέρωση», αφού δεν υπάρχουν μπουκάλια, γάλα, αποστειρώσεις, θερμός κλπ και άρα λιγότερα εφόδια για να πακετάρετε. Με 2-3 πάνες, ένα σελτεδάκι και μια αλλαξιά, που χωράνε στην αγαπημένη σας τσάντα, είστε έτοιμη για βόλτα.

Γιαούρτι κανονικό ή "παιδικό" γιαουρτάκι;

Γιαούρτι κανονικό ή "παιδικό" γιαουρτάκι;

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται το μωρό μου;

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται το μωρό μου;

Μπορώ να θηλάσω όταν είμαι άρρωστη;

Μπορώ να θηλάσω όταν είμαι άρρωστη;
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Facebook
Twitter
Instagram