Γάλα βιολογικό ή συμβατικό;
Όταν έρθει η ώρα να εισάγουμε στη διατροφή του παιδιού μας το αγελαδινό γάλα, ένα απο τα πρώτα ερωτήματα που έχουμε είναι: βιολογικό ή συμβατικό γάλα; Έχουν διαφορά στα θρεπτικά συστατικά;
 

H θρεπτική αξία του γάλακτος είναι ίδια, είτε είναι βιολογικό, είτε είναι συμβατικό. Η διαφορά είναι πως το βιολογικό  γάλα προέρχεται από υγιείς αγελάδες, δεν περιέχει ορμόνες και αντιβιοτικά που ανιχνεύονται στα συμβατικά γάλατα. Η περιεκτικόττητα τους όμως σε θρεπτικά συστατικά (ασβέστιο, βιταμίνη D, πρωτεϊνη, λιπαρά) είναι ίδια.

Τα παιδικά γάλατα που βρίσκουμε στο ψυγείο των super markets είναι ρόφημα γάλακτος. Διαβάζοντας την ετικέτα θα δούμε πως έχει προέλθει από την επεξεργασία γάλακτος και την προσθήκη θρεπτικών στοιχείων, όπως ασβέστιο, ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων και άλλα, με σκοπό να γίνει πιο θρεπτικό. Συνήθως αυτά τα γάλατα περιέχουν κάποιο φυσικό σιρόπι όπως καλαμποκιού ή αμύλου, και έτσι έχουν πίο γλυκιά γεύση, ενώ παράλληλα έχουν και άρωμα βανίλιας.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας τρόφιμα φυσικά και όσο γίνεται λιγότερο επεξεργασμένα. Όποια και αν είναι η επιλογή μας το σίγουρο είναι πως το κίνητρό μας είναι να προσφέρουμε πάντα "το καλύτερο" στο παιδί μας.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή