Μπισκοτάκια "όπως τον παλιό καιρό" με πετιμέζι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
  3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το πετιμέζι.
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι.
  5. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη.
  6. Πλάθουμε τα μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα μετακινήσουμε.

#Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες αντί για σοκολατίτσες ή μαζί με αυτές.

Τα υλικά μας
  • 1 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι πετιμέζι
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/2 φλ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας υγείας
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Facebook
Twitter
Instagram