Πολύ σοκολατένιο κέικ με παντζάρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα παντζάρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο multi.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.  
  3. Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. (Μπορούμε να τα έχουμε πρώτα αναμίξει σε ένα άλλο μπολ και να τα έχουμε κοσκινίσει για να βγει πιο αφράτο το κέικ).
  5. Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το πολτοποιημένο παντζάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ (ή ένα κουτάλι).
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω - κάτω για περίπου 50-60 λεπτά (αναλόγως με το φούρνο)
  7. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Τα υλικά μας
  • 250 γρ βρασμένα παντζάρια
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 250 γρ καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Facebook
Twitter
Instagram