Σοκολατένιες τρούφες χωρίς ζάχαρη και βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε "μπεν μαρί" (ή απλά βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο, σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και λιώνουμε εκεί τη σοκολάτα).
  2. Ρίχνουμε και τη βανίλια ή το πορτοκάλι και το αλάτι.
  3. Με ένα πιρούνι ή ακόμα καλύτερα με ένα μίξερ χειρός (για βελουτέ) λιώνουμε το αβοκάντο ώστε να γίνει λείο και κρεμώδες.
  4. Προσθέτουμε το αβοκάντο στη λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύουμε.
  5. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε 12 μικρά - λεία μπαλάκια.
  7. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τη σκόνη κακάο ή την τρούφα και εκεί βάζουμε μια μια τις μπαλίτσες μας μέχρι να καλυφθούν από το κακάο ή την τρούφα.
  8. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου αλλά συντηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου.
Τα υλικά μας
  • 180γρ.κουβερτούρα (ανάλογα με την "ένταση" και τη γλυκύτητα που θέλουμε να δώσουμε επιλέγουμε από γάλακτος έως 100% κακάο)
  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
  • 1 δόση βανίλιας ή ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι
  • Ελάχιστο αλάτι (όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλα)
  • 2 κουτ.σούπας σκόνη κακάο ή τρούφα
Gluten Free
Lacto Free
Vegan