Σοκολατένιο υγρό κέικ - χωρίς γλουτένη & χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία (ενδεικτικά 5 σε κουζίνα με 9 βαθμίδες).
  2. Όταν λιώσει καλά το βούτυρο, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε να ομογενοποιείται το μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος τη γεμάτη κουταλιά καλαμποκάλευρου και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε βουτωμένη καλά και αλευρωμένη, στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 25 - 30 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά καλό θα ήταν να το βάλουμε και για μια ώρα στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.
  7. Αν θέλουμε, πριν το σερβίρουμε μπορούμε να το πασπαλίσουμε λίγη ζάχαρη άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα
Τα υλικά μας
  • 200γρ.κουβερτούτα σοκολάτας υγείας (προτειμούμε με περισσότερο από 65% κακάο)
  • 200γρ.βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 5 αυγά
  • Ξύσμα ενός βιολογικού πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.σούπας γεμάτη (βουνό) καλαμποκάλευρο
Gluten Free
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Facebook
Twitter
Instagram