11 Νοεμβρίου 2016
Μακαρόνια με κιμά. Αθώα ή ένοχα;
Τα μακαρόνια με κιμά είναι αγαπημένο φαγητό των περισσότερων παιδιών. Γιατί όμως όταν μεγαλώνουμε, θεωρούμε πως αυτό το φαγητό είναι «παχυντικό»;
 

Πώς γίνεται ένα τόσο παραδοσιακό και μαμαδίστικο πιάτο να μας δημιουργεί τύψεις όταν το καταναλώνουμε ως ενήλικες;

Η επιστήμη της διατροφής δείχνει την τάση να επιστρέψουμε σε φυσικά τρόφιμα, όσο γίνεται λιγότερο επεξεργασμένα, καθώς επίσης να μετριάσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Τα ζυμαρικά είναι από τα λίγα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, που η ετικέτα συστατικών δεν περιέχει «άγνωστες λέξεις» και αυτό είναι πολύ θετικό. Επίσης η ποσότητα κιμά που βάζουμε συνήθως, καλύπτει τη συνιστώμενη ποσότητα πρόληψης πρωτεΐνης, φτιάχνοντας έτσι ένα εξαιρετικό πιάτο.

 Αναλύοντας τα συστατικά της μακαρονάδας με κιμά:

  • Ζυμαρικά (προτιμούμε ολικής άλεσης και θυμόμαστε πως 1 πακέτο ζυμαρικών – 500γρ. σερβίρει 4 ενήλικες) – ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
  • Σάλτσα ντομάτας, που μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά σε κομματάκια ή πολτοποιημένα – ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • Κιμάς – ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΥΨΗΛΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ
  • Τυρί – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
  • Ελαιόλαδο – ΛΙΠΑΡΑ

Έχουμε λοιπόν ένα πλήρες γεύμα, με συστατικά και από τις 5 ομάδες τροφίμων. Επίσης ένα πιάτο με σχετικά χαμηλό κόστος, μικρό χρόνο παρασκευής και αγαπητό στους περισσότερους. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το εξαιρούμε από τη διατροφή μας.

 Εξατομικεύουμε τη μερίδα των μελών της οικογένειας μας και έχουμε την απόλυτη ισορροπία στο πιάτο μας. 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή