28 Αυγούστου 2017
Η "κοιλίτσα" και τα "μπουτάκια" των διακοπών.
Τι μπορούμε να κάνουμε όταν το μικρό μας ή και ολόκληρη η οικογένεια, επιστρέφει βαρύτερη από τις διακοπές;
 

Διακοπές από την καθημερινότητά μας. Αυτό σημαίνει πως το πολύ προσεγμένο πρωινό μας μπορεί να αντικαταστάθηκε από μια βόλτα στο φούρνο του νησιού ή από "λιχουδιές" που η γιαγιά με αγάπη ετοίμασε για τα εγγόνια της. Όπως και να έχει, είναι πολλά τα παιδιά (και οι μεγάλοι) που επιστρέφουν από τις διακοπές με φουσκωμένα μαγουλάκια και γεμάτα μπουτάκια και κοιλίτσα. Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να υιοθετήσουμε καλές διατροφικές συνήθειες όσο γίνεται γρηγορότερα, όλοι μαζί, σαν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Ένας βασικός κανόνας μπορεί να κάνει τη διαφορά: ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ

Οι αρχές: ΜΕΤΡΟ - ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ - ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Το γεύμα ολόκληρο μπαίνει σε ένα πιάτο.

Χωρίζουμε το πιάτο νοητά στη μέση. Στο μισό τμήμα του πιάτου βάζουμε τη σαλάτα, με ελαιόλαδο και στο υπόλοιπο μισό, βάζουμε το φαγητό. Αν είναι κάτι που χωρίζεται στα συστατικά του όπως π.χ. μοσχαράκι με κριθαράκι, τότε στο 1/4 του πιάτου μπαίνει το μοσχαράκι και στο άλλο 1/4 του πιάτου μπαίνει το ρύζι. Αν το γεύμα μας είναι σύνθετο όπως π.χ. γεμιστά με ρύζι και κιμά, τότε απλά βάζουμε στο 1/2 πιάτο το φαγητό μας.  

Τα πλεονεκτήματα:

  • Όλες οι τροφές επιτρέπονται.
  • Έχουμε μπροστά μας ένα γεμάτο και πλούσιο σε χρώμα πιάτο.
  • Η ισορροπία θρεπτικών συστατικών βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και της όρεξης.

Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο στο μαγείρεμα αλλά και στη σαλάτα.

Με αυτό τον απλό κανόνα, χωρίς δίαιτα, αλλά με ΔΙΑΤΡΟΦΗ, θα βοηθήσουμε το παιδί μας και όλη την οικογένεια, να επανέλθουν σύντομα στο σύνηθες βάρος τους.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή