27 Απριλίου 2017
Σπιτικά πολύσπορα κριτσίνια: Δε θα το πιστεύετε πόσο εύκολο είναι!
Φτιάχνουμε αγαπημένο παιδικό σνακ. Πλούσιο σε καλά λιπαρά, ιδανικό για τη σχολική τσάντα και ανθεκτικό στη ζέστη.
 
Τα υλικά μας
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι baking
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • σπόροι της επιλογής μας: λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, μαυροκούκι, σουσάμι κλπ.

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το baking, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το λευκό κρασί μέχρι να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.

2. Προσθέτουμε τους σπόρους της επιλογής μας και πλάθουμε ελαφριά με το χέρι ή το μίξερ μέχρι να απλωθούν σε όλη τη ζύμη.

3. Τα φτιάχνουμε μπαστουνάκια ή κυκλάκια ή τα "δένουμε" για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).

 

Tips:

#1: Μπορούμε να προσθέσουμε καρότο (τριμμένο στο λεπτό τρίφτη) στη ζύμη ή να τα πασπαλίσουμε με παρμεζάνα.

#2: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1/2 φαρίνα και 1/2 καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό και ελαφρύ αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή