26 Φεβρουαρίου 2016
Μηλόπιτα "τριφτή"
Η μηλόπιτα είναι γλυκό του χειμώνα. Ο συνδυασμός μήλου και καννέλας "ζεσταίνει" την ατμόσφαιρα.
 
Τα υλικά μας

Για τη βάση

  • 130γρ.βούτυρο αγελαδινό (όχι μαργαρίνη)
  • 1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αβγό
  • 1 βανίλια
  • 3 φλιτζ.τσαγιού (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

  • 2 πράσινα μήλα στον τρίφτη
  • 4 κόκκινα μήλα στον τρίφτη
  • 1κ.σ.κανέλα
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιου σταφίδες και καρύδια (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε και το αβγό και ομογενοποιούμε.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Το αποτέλεσμα της ζύμης θέλουμε να είναι σχεδόν τρίμματα.
  4. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στη "χοντρή" πλευρά του τρίφτη τα μήλα.
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
  7. Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση.
  8. Τρίβουμε τα 2/3 της ζύμης να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού.
  9. Ρίχνουμε το μίγμα των μήλων και από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη σε τρίμματα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω.

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και καννέλα.

‪#‎tip‬: Χρησιμοποιούμε βούτυρο αντί για μαργαρίνη, γιατί είναι πιο φυσική και υγιεινή επιλογή.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή