Αντικαταθλιπτικά φρούτα
Υπάρχουν τρόφιμα που φέρνουν την ευτυχία;
 

Η σεροτονίνη είναι το κλειδί της ευτυχίας. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Παράγεται στον οργανισμό από το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο παρέχεται μέσω της διατροφής.

Η τρυπτοφάνη είναι επίσης απαραίτητη για την παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι η ορμόνη της χαλάρωσης. Η μελατονίνη αυξάνεται στον οργανισμό μετά τη δύση του ήλιου, προετοιμάζοντάς τον για τον βραδινό ύπνο.

Άρα επαρκής πρόσληψη τρυπτοφάνης σημαίνει καλύτερη διάθεση και καλύτερο ύπνο. Και όλο αυτό είναι ένας χαρούμενος φαύλος κύκλος, αφού ο καλός ύπνος, φτιάχνει τη διάθεση, καθαρίζει το μυαλό και προσφέρει περισσότερη ενέργεια και ευεξία.

Πρόσφατη βιβιλιογραφική ανασκόπηση κατέληγε στο συμπέρασμα πως η διατροφή που είναι πλούσια σε φρέσκες τροφές, φρούτα και λαχανικά, όπως είναι και η Μεσογειακή Διατροφή, σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Για αυτό το λόγο σε αυτό το άρθρο επιλέξαμε να παραθέσουμε τα φρούτα που μπορούν να μας φέρουν χαρά. Ο λόγος που επιλέξαμε μόνο τα φρούτα είναι για να σου δώσουμε άλλον έναν λόγο για να επιλέξεις να φας ένα φρούτο: 

Τα φρούτα φέρνουν ευτυχία... και μεταξύ αυτών λίγο περισσότερο τα παρακάτω:

  • Μπανάνα
  • Ανανάς
  • Δαμάσκηνα
  • Γκρέιπφρουτ
  • Μάνγκο
  • Ακτινίδια
  • Αβοκάντο

Για καλύτερη απορρόφηση, προτείνουμε να συνδυάζονται με γιαούρτι που αποτελεί και αυτό μια εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης.

Πάντα έχουμε στο μυαλό μας την εξαιρετική προσφορά της ΜΑΥΡΗΣ σοκολάτας στα επίπεδα της σεροτονίνης, αλλά δυστυχώς, όσο και αν θα θέλαμε, δεν ανήκει στα φρούτα.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή