21 Μαΐου 2018
Η μερίδα του φαγητού μου είναι στο χέρι μου
Ο πιο απλός και εξατομικευμένος τρόπος να γνωρίζουμε πόσο φαγητό χρειάζεται να βάλουμε στο πιάτο μας.
 

Ο κανόνας του πιάτου "my plate" είναι ο πιο εύσχημος και απλός τρόπος να περιγράψουμε τι χρειάζεται να έχει το σωστό και ισορροπημένο γεύμα.

Για μέτρο, ισορροπία και ποικιλία:

  • Γεμίζουμε το μισό πιάτο μας με λαχανικά και φρούτα
  • Γεμίζουμε το υπόλοιπο πιάτο μας με πλούσια σε πρωτεΐνη τρόφιμα και δημητριακά
  • Χρησιμοποιούμε καλά λιπαρά για πλούσια γεύση, όπως ελαιόλαδο, ελιές, αβοκάντο

Πώς, όμως, θα εξατομικεύσουμε αυτό το πιάτο σύμφωνα με τις ανάγκες μας;

Γιατί οι ανάγκες του καθενός από εμάς δεν είναι οι ίδιες. Διαφορετικό το πιάτο ενός παιδιού, ενός εφήβου, μίας γυναίκας, ενός άντρα. Διαφορετικές και οι ανάγκες μας ανάλογα με το ύψος, το βάρος και την ηλικία μας.

Ο πιο απλός τρόπος να εξατομικεύσουμε τις μερίδες μας είναι ... στο χέρι μας.

Κοιτάζουμε το χέρι μας και σερβίρουμε:

  • Μία ποσότητα όσο η παλάμη του χεριού μας με τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη
  • Μία ποσότητα όσο η μπουνιά μας με δημητριακά

... και φυσικά δεν ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας!

 

Όσο για το λάδι και το τυρί που μπορεί να συνοδεύει το γεύμα μας;

Μία ποσότητα όσο ο αντίχειράς μας είναι η κατάλληλη για τον καθένα από εμάς.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή