11 Σεπτεμβρίου 2017
To κατάλληλο "lunchbox"
Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το δοχείο φαγητού;
 

Μέσα σε όλα τα πράγματα που πρέπει να πάρουμε για το σχολείο, είναι και το δοχείο φαγητού ή luncbox. Διαθέσιμα από τα καταστήματα με κουζινικά σκεύη και είδη κάμπινγκ μέχρι το βιβλιοπωλείο της γειτονίας μας. Μικρά, μεγάλα, μονόχρωμα ή με παιδικούς ήρωες.

Η γνώση έρχεται και συναντάει την εμπειρία και έτσι καταλήγουμε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το ιδανικό "lunchbox".

  • Υλικό. Αν είναι πλαστικό θα πρέπει να προσέξουμε να είναι BPA - FREE. Έτσι και αλλιώς όμως αποφεύγουμε να βάζουμε ζεστά τρόφιμα σε πλαστικά σκεύη. Αν το παιδί, σιτίζεται στο σχολείο με φαγητό από το σπίτι, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα ανοξείδωτο δοχείο, ώστε να μπορεί να ζεσταθεί το περιεχόμενο σε συμβατικό φούρνο.
  • Αεροστεγές κλείσιμο. Έτσι αποφεύγονατι οι διαρροές, καθώς επίσης διατηρείται και η φρεσκάδα των τροφίμων.
  • Μέγεθος. Λαμβάνουμε υπόψη μας την ηλικία του παιδιού και το είδος που θα κουβαλάει. Για παράδειγμα το μεσημεριανό γεύμα, χρειάζεται μεγαλύτερο δοχείο και ίσως να είναι προτιμότερο να έχει και χωρίσματα για το φαγητό και τη σαλάτα. Τα μικρά παιδιά που έχουν μόνο ένα διάλειμμα, σαφώς χρειάζονται ένα μικρό μονόχωρο δοχείο. Επίσης το μέγεθος της τσάντας που βάζουμε το δοχείο του φαγητού, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας.
  • Πλύσιμο. Καθημερινά θα πρέπει να αδειάζουμε το δοχείο από υπολείματα τροφών και να το πλένουμε καλά. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά, ώστε να μην έχει υγρασία. Τα πλαστικά δοχεία, ακόμα και αν έχουν σήμανση καταλληλότητας για πλυντήριο πιάτων, είναι προτιμότερο να τα πλένουμε στο χέρι. Σημαντικό είναι όλα τα μέρη του δοχείου να αποσπώνται, ώστε να πλένονται εύκολα.
  • Επαναχρησιμοποιούμενο. Οι συκευασίες μιας χρήσης, όπως τα πλαστικά σακουλάκια, το αλουμινόχαρτο και άλλα, δημιουργούν περισσότερα σκουπίδια. Με το δοχείο φαγητού, δείχνουμε το ενδιαφέρον μας και για το περιβάλλον, μειώνοντας τα σκουπίδια.
  • Σχέδιο. Το δοχείο φαγητού θα πρέπει να αρέσει σε αυτόν που το κουβαλάει και περιέχει την τροφή του. Για αυτό διαλέγουμε ΜΑΖΙ με το παιδί, καθοδηγώντας το προς την πιο ποιοτική επιλογή.

 Καλή Σχολική Χρονιά.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή