Μετά το μπιμπερό...
Για πόσο καιρό μπορούμε να χρησιμοποιούμε μπιμπερό;
 

Αν το μωρό πίνει γάλα από μπιμπερό, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εισαγωγής δοχείου ή κούπας, όταν θα είναι περίπου 6 μηνών. Στα πρώτα του γενέθλια, ιδανικά, θα πρέπει  να έχει σταματήσει το μικρό μας να χρησιμοποιεί «μπουκάλι με θηλή». Διαφορετικά, θα είναι όλο και πιο δύσκολο, να κόψουμε τη συνήθεια πιπιλίσματος από μπουκάλι.

Η συνήθεια πρόσληψης γάλατος, χυμού και γενικά γλυκών ροφημάτων, από μπουκάλι με πιπίλα, είναι η νούμερο ένα αιτία σχηματισμού τερηδόνας, στα παιδικά δοντάκια.

Πώς όμως επιλέγουμε το κατάλληλο δοχείο/ ποτηράκι;

Χρειαζόμαστε ένα ποτήρι ή παγουράκι με καλαμάκι ή βαλβίδα και όχι με θηλή. Στα δοχεία με θηλή, το υγρό περιεχόμενο ρέει πιο αργά και αυτό σημαίνει πως τα παιδιά το κρατούν περισσότερη ώρα στο στόμα τους. Άρα μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης τερηδόνας. Μόλις το παιδί, μάθει να πίνει από το «εκπαιδευτικό» ποτηράκι, μπορούμε να περάσουμε σε κανονικό ποτήρι και να το ενθαρρύνουμε να το χρησιμοποιεί. Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν και για τα παιδάκια που θηλάζουν, με τη διαφορά, πως σε αυτή την περίπτωση, προσφέρουμε νερό και άλλα ροφήματα στο ποτήρι και όχι το γάλα.

Επιλέγουμε μαζί με το παιδί μας, ένα σκέυος με χαρούμενα χρώματα, BPA FREE που όλα τα μέρη του να μπορούν να πλένονται έυκολα. Είναι πολύ σημαντικό το σημείο ροής, να είναι πάντα καθαρό, γιατί μπορεί να αποτελέσει εστία μικροβίων, αν παραμένουν υπολέιμματα γάλατος ή άλλων ροφημάτων.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή