Κοτόσουπα, το φάρμακο του χειμώνα
Η ζεστή κοτόσουπα θα είναι πάντα το πιο γευστικό φάρμακο για το κρυολόγημα. 
 

Μόλις ο λαιμός βραχνιάσει, μια είναι η σκέψη. Να φτιάξουμε μια σουπίτσα. Όλες οι σούπες κάνουν καλό, όμως η κοτόσουπα είναι η αρχηγός.

Όπλο πρώτης γραμμής κατά του κρυολογήματος. Κάθε γιαγιά το ξέρει. Η κοτόσουπα βοηθάει στο κρυολόγημα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και η επιστήμη το επιβεβαιώνει.

Η κοτόσουπα ασκεί μία αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει το κρυολόγημα. Δεν είναι σίγουρο σε ποιο ακριβώς συστατικό οφείλεται αυτή η δράση αλλά πιστεύεται ότι είναι η καρνοσίνη. H καρνοσίνη η οποία περιέχεται στο κοτόπουλο, αποτρέπει την μετανάστευση των λευκών αιμοσφαιρίων μαχητών, οπότε τα συμπτώματα περιορίζονται. 

Επίσης, μιλάμε πάντα για κοτόσουπα στην οποία έχουμε βράσει το κοτόπουλο με το κόκαλο. Αυτό σημαίνει πως η σούπας μας περιέχει φυσική ζελατίνη, χονδροϊτίνη και γλυκοσαμίνη, συστατικά του συνδετικού ιστού. Άρα έχουμε πιο γρήγορη ανάρρωση. 

Σημαντική θετική επίδραση έχει και η θερμοκρασία της σούπας η οποία συμβάλει στην υγροποίηση και απόχρεψη των φλεγμάτων. Όπως επίσης και τα συστατικά που παίρνουμε από τα λαχανικά που προσθέτουμε στο κοτόπουλο για να κάνουμε τη σούπα, συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. 

Τέλος, επειδή τα υγρά είναι πολύ σημαντικά σε έναν ασθενή με γρίπη ή κρυολόγημα, η σούπα μας προσφέρει και άφθονα από αυτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βάζουμε στη σούπα κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ ή κουρκουμά και φυσικά φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Περαστικά και καλή απόλαυση.   

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή