Το χρώμα του κρόκου του αβγού
Τι δείχνει το χρώμα του κρόκου του αβγού;
 

Το αβγό θεωρείται ο βασιλιάς της διατροφής. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, εύκολο στην προετοιμασία του και με ποικιλία συνταγών. Μια επίσκεψη στην εξοχή ή στο πατρικό και μπορεί να βρεθούμε με "φρέσκα αυγά, ζεστά ακόμα". 

Ενώ έχεις συνηθίσει σε ένα χρώμα κρόκου, λόγω του οτι παίρνεις αυγά από το σουπερ μαρκετ, ξαφνικά συνειδητοποιείς πως ο κρόκος του αυγού βγαίνει και σε άλλα χρώματα. Πιο σκούρο, πιο ανοιχτό κίτρινο ή ακόμα και πορτοκαλί. Το διαφορετικό χρώμα του κρόκου του αβγού, τί πληροφορίες μας δίνει;

Η διατροφή της κότας είναι εκείνη που επηρεάζει το χρώμα του κρόκου του αβγού. Όσο πιο πλούσια είναι σε καροτενοειδή (το συστατικό φρούτων και λαχανικών, που τους δίνει το κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα), τόσο πιο έντονα χρωματισμένος είναι ο κρόκους του αβγού.

Για παράδειγμα κότες που σιτίζονται αποκλειστικά και μόνο με καλαμπόκι, κάνουν αβγά με ΚΙΤΡΙΝΟ κρόκο. Η ποικιλία στη διατροφή της κότας, χρωματίζει τον κρόκο του αβγού. Πρέπει να θυμόμαστε, πως η κότα είναι ΠΑΜΦΑΓΟ. Αυτό σημαίνει πως για να είναι πλήρης η διατροφή της, θα πρέπει να σιτίζεται τόσο με φυτικής όσο και με ζωικής προέλευσης τροφή. Τα μικρά έντομα που βλέπουμε να κυνηγάνε στην αυλή του χωριού είναι εκείνα που δίνουν την ποικιλία στη διατροφή της κότας, την ποικιλότητα στο χρώμα του κρόκου, καθώς και την πιο έντονη γεύση.

Το χρώμα του κρόκου του αβγού δεν δίνει καμία πληροφορία για το πόσο φρέσκο είναι το αβγό ή για το πόση χοληστερόλη περιέχει.

 

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή