Αγάπησε, παιδί μου το σώμα σου!
"Αγαπώ το σώμα μου" σημαίνει...
 

Οι έφηβοι είναι ανικανοποίητοι από το σώμα τους και τα φυσικά χαρακτηριστικά τους. Το διαβάζεις στις έρευνες και το βλέπεις στην πράξη κάθε μέρα, αν μεγαλώνεις έναν έφηβο στο σπίτι.

Πολλές φορές ξεκινούν μία εμμονική σχέση με τη διατροφή και την άσκηση, προκειμένου να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους. Άλλες φορές επικεντρώνονται στα αρνητικά φυσικά χαρακτηριστικά τους και προσπαθούν να τα κρύψουν…

 

 

Μεγαλώνοντας, τις περισσότερες φορές, γνωρίζουν το σώμα τους, συμφιλιώνονται με τις αλλαγές που έχουν συμβεί κατά τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη και μαθαίνουν να ζουν με τις ατέλειές τους.

Σε όλη αυτήν την πορεία οι γονείς αγωνιούμε, να αγαπήσουν το σώμα τους. Τους λέμε «κανείς δεν είναι τέλειος», «η διαφορετικότητα είναι όμορφη», «αγάπα το σώμα σου με τις ατέλειές του».

Ίσως, όμως, «αγαπάω το σώμα μου» σημαίνει:

 

  1. Ακούω το σώμα μου. Μάθε να αναγνωρίζεις τις ανάγκες του και να τις σέβεσαι. Πεινάς; Χόρτασες; Χρειάζεσαι κίνηση; Χαλάρωση; Ύπνο; Νερό; Διασκέδαση; Παρέα;
  2. Τρέφω το σώμα μου. Δώσε όλα αυτά τα συστατικά που χρειάζεται για να βγάλει τη σκληρή δουλειά της ημέρας.
  3. Χαλαρώνω το σώμα μου. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι με ποιοτικό και αρκετό ύπνο αλλά και με στιγμές χαλάρωσης μέσα στην ημέρα. (είσαι πνιγμένος στις εκκρεμότητες αλλά σταμάτα μία στιγμή, κοίτα έξω από το παράθυρο και πάρε 3 βαθιές ανάσες, προλαβαίνεις!)
  4. Ενυδατώνω το σώμα μου. Το ξέρεις ότι το σώμα στο μεγαλύτερο μέρος του είναι φτιαγμένο από νερό. Δώστου νερό και ξεδίψασέ το. Θα σε ευχαριστεί για πάντα.
  5. Κινώ το σώμα μου. Οι αρθρώσεις, τα κόκαλα, οι μύες είναι εκεί και περιμένουν να ξεσκουριάσουν. Δώσε τους αυτήν την ικανοποίηση και σήκω από τον καναπέ.
  6. Φροντίζω το σώμα μου. Από μέσα και απ’ έξω. Μην το κοιτάς απλώς. Αφουγκράσου το και χαϊδεψέ το. Μην ψάχνεις την κοιλίτσα ή τις ραγάδες για να προσπαθήσεις να τις αγαπήσεις. Μην το κοιτάς απλώς στον καθρέπτη. Δώσε του αυτό που χρειάζεται…

... και χαμογέλα!

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή