Θυρεοειδής & Εγκυμοσύνη
Η καλή λειτουργία του θυρεοειδή είναι απαραίτητη για τη σύλληψη και την καλή πορεία της εγκυμοσύνης. Γιατί όμως;
 

Το έμβρυο για τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης δεν μπορεί να συνθέσει θυρεοειδικές ορμόνες, οπότε εξαρτάται αποκλειστικά από την παροχή της μητέρας του. Οι ορμόνες αυτές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και τον μεταβολισμό του εμβρύου.
Αν η μητέρα είναι υποθυρεοειδική, το έμβρυο δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και αυτό μπορεί να σημαίνει την αποβολή του ή άλλα προβλήματα ανάπτυξης. Αρκετές γυναίκες που έχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές, στην πραγματικότητα έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή τους. Επίσης ο υποτονικός θυρεοειδής μπορεί να είναι αιτία διαταραχών του κύκλου και υπογονιμότητας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση θυρεοειδίτιδας, όπου αντισώματα του θυρεοειδή εχουν βρεθεί και στα ωάρια, με πιθανό αποτέλεσμα την καταστροφή τους και την υπογονιμότητα.
Είναι απαραίτητο να γίνεται προληπτικός έλεγχος για την καλή λειτουργία του θυρεοειδή όταν προσπαθούμε να αποκτήσουμε παιδάκι, και όταν προκύψει εγκυμοσύνη. Όπως επίσης είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο μας, από το πολύ αρχικό στάδιο της κύησης, όταν έχουμε γνωστό πρόβλημα στη λειτουργία του θυρεοειδή μας.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή