- Καθαρίζετε τα μανιτάρια, σκουπίζοντας τα καλά με χαρτί κουζίνας ή καθαρή πετσέτα. Προσέχετε να φύγει καλά το χώμα. Δεν συστήνεται το πλύσιμό τους.
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια.
- Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε αντικολητικό με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα για 5-6 λεπτά να σοταριστούν.
- Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το φύλλο δάφνης και τη σάλτσα σόγιας στο μείγμα μανιταριών και κρεμμυδιών.
- Ανακατέψτε το ζωμό λαχανικών με το συμπυκνωμένο γάλα καρύδας και προσθέστε το στο μείγμα μανιταριών και κρεμμυδιών και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να «δέσει».
- Μετά από 15 περίπου λεπτά η σούπα είναι έτοιμη. Αν θέλετε και αν τρώτε ζωικά προϊόντα, μπορείτε να προσθέσετε 1κουτ. σούπας τυρί κρέμα.
Tip 1. Αν θέλετε με ένα «ραβδομίξερ» μπορείτε να πολτοποιήσετε μερικώς τη σούπα.
Τιp 2. Για πιο πηχτή υφή, μπορείτε να προσθέσετε 1 πατάτα βραστή και πολτοποιημένη.
Tip 3. Αν θέλετε τη σούπα πιο αραιή μπορείτε να βάλετε 2 φλιτζ.τσαγιού νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου (προσοχή, όχι με ζάχαρη) αντί για συμπυκωμένο γάλα καρύδας.
Τιp 4. Κατά τη διάρκεια βρασμού, μπορείτε να προσθέσετε νερό αν τη θέλετε πιο αραιή.
Τιp 5. Συντηρείται στη συντήρηση του ψυγείου για 4-5 ημέρες.