Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Τα γιουβαρλάκια είναι ιδανική σούπα ακόμα και για τα μωράκια που μόλις ξεκίνησαν να τρώνε μη αλεσμένα. Αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους.
1. Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω μέρος τους (περίπου 2-3 εκατοστά) που είναι πιο σκληρό.
2. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και στρώνουμε τα σπαράγγια.
3. Περιχύνουμε με ελαιολαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο που έχουμε αρωματίσει με σκόρδο ή να πασπαλίσουμε με λίγη σκόνη σκόρδου.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
5. Μόλις ψηθούν τα σπαράγγια τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τα ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να ανάψουμε το γκριλ για να ροδοκοκκινίσει το λιωμένο τυρί.