15 Οκτωβρίου 2016
Σπιτικά μουστοκούλουρα
Παραδοσιακά αγαπημένα, θρεπτικά και σπιτικά.
 
Τα υλικά μας
  • 500 ml μούστο
  • 300 ml λάδι
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές πετιμέζι
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κοφτή κουταλιά κακάο
  • περίπου 1200-1300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
  2. Αραιώνουμε τη σόδα σε 1 ποτηράκι χυμό πορτοκάλι.
  3. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να έχουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
  5. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας.
  6. Τα ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

Ευχαριστούμε τη γιαγιά Νέλλη για τη συνταγή.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή