10 Φεβρουαρίου 2016
Σοκολατένια μπισκότα βρώμης
Για όλους όσους αγαπούν τη σοκολάτα.
 
Τα υλικά μας

  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ή 150γρ.βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1φλιτζ.τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 175 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1 αβγό (μπορεί να παραλειφθεί)
  • 3 κ.σούπας κοφτές κακάο
  • 1/2 κ.γυκού baking powder
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού από ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, χωρίς αέρα.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά (4-5 σε εστία με 9 βαθμίδες), κατόπιν προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ μετράμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά μας. Ενώνουμε με το μίγμα της σοκολάτας και αναμιγνύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  5. Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ψήνουμε για 12 λεπτά ακριβώς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς με αέρα ή στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω σε περιβάλλον ατμού, αν διαθέτει αυτή τη λειτουργία ο φούρνος.

#tips:
  1. Μην τα ψήσετε παραπάνω από 12 λεπτά γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακά, να θεωρείτε πως θέλουν και άλλο ψήσιμο.
  2. Μην τα βάλετε πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν και απλώνουν στο ψήσιμο.
  3. Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα ή κομματάκια λευκής σοκολάτας.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή