Χτίζοντας κάστρα στην άμμο...
Το ήξερες ότι υπάρει η Ημέρα Κάστρων στην Άμμο;
 

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα κάστρων στην άμμο.

Οι περισσότεροι κάποια στιγμή της ζωής μας φτιάξαμε ένα κάστρο στην άμμο. Πόσα χρόνια άραγε έχουμε να το κάνουμε αυτό;…

Πριν από μερικά χρόνια το χόμπυ κάποιων ανθρώπων να φτιάξουν κάστρα – κατασκευές, κάστρα – γλυπτά στην άμμο έφερε την έμπνευση για τη δημιουργία μίας τέτοιας ημέρας. Από τότε γιορτάζεται η ημέρα των κάστρων στην άμμο το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου.

Γιατί να φτιάξεις κάστρο στην άμμο;

  • Γιατί ακόμα κι αν δεν είναι το ψηλότερο του κόσμου (αυτό είναι 15 μέτρα!), στα μάτια του παιδιού σου θα σε πάει πολύ ψηλά.
  • Γιατί ακόμα κι αν σε λίγα λεπτά ή ώρες γκρεμιστεί από κάποια πατημασιά ή από το ίδιο το νερό, θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό του παιδιού σου για πάντα.
  • Γιατί αυτό που χρειάζονται τα παιδιά για να ξεχάσουν τα tablets, τα πατατάκια και τα παγωτά, είναι δημιουργικός και ξέγνοιαστος χρόνος με το μπαμπά και τη μαμά.

  • Γιατί θα σας δει ο ήλιος, γονιό και παιδί (πάντα με αντηλιακό, καπέλο και πολύ νερό) κι έτσι θα μπορέσετε να συνθέσετε επιτέλους την πολυπόθητη βιταμίνη D.

  • Γιατί τα κάστρα στην άμμο είναι αγχολυτικά, και θα κάνουν καλό και στη δική σου υγεία που πλήττεται από το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας.
  • Γιατί είναι μία πρώτης τάξεως γυμναστική (κουβάλα νερό με το κουβαδάκι, σκάψε, ψάξε κοχύλι για τα παράθυρα και φύλλα για τις σημαίες…) και σίγουρα καλύτερο από την εναλλακτική της οθόνης.
  • Γιατί η δημιουργικότητα και η φαντασία που απαιτεί, γυμνάζει το μυαλό του παιδιού, το ηρεμεί και το βοηθάει να ξεκουραστεί.
  • Γιατί μετά από τέτοια ευχάριστη κούραση μπορεί επιτέλους να δει εκείνο το φρούτο ή το λαχανικό που δεν του πολυαρέσει με άλλο μάτι. Αρκεί να του έχεις ετοιμάσει το κατάλληλο σνακ στην παραλία και να το φας φυσικά κι εσύ. Τη στιγμή εκείνη είσαι ο ήρωάς του, είναι πιο δεκτικός σε ό,τι του δείξεις.

  • Γιατί ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη ώρα να βρεις το παιδί (ή τον έφηβο – νομίζεις ότι μόνο τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν κάστρα;) με χαμηλές άμυνες ώστε να του μιλήσεις για το θέμα που σε απασχολεί;

 

Πόσους λόγους χρειάζεσαι ακόμα για να θυμηθείς το μηχανικό που έκρυβες μέσα σου τόσα χρόνια; Μάζεψε όσα περισσότερα κοχύλια, πετραδάκια, φαντασία, δημιουργικότητα μπορείς και φτιάξε το δικό σας κάστρο στην άμμο.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή