Θηλασμός = Απελευθέρωση
Μερικές συμβουλές για το θηλασμό του μωρού όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.
 

Η μέρα μεγαλώνει και είναι ευκαιρία για βόλτα στην εξοχή, στο πάρκο ή ακόμα και για καφέ στην κοντινή καφετέρια με φίλους. Είναι κρίμα ο θηλασμός να σε κρατάει εγκλωβισμένη στο σπίτι. Ο θηλασμός είναι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Σκέψου πως βάζεις 2 πάνες στην τσάντα σου και έφυγες.

Δεν κουβαλάς:

  • μπιμπερό
  • ζεστό νερό
  • σκόνη γάλα και όλα αυτά που χρειάζεται μια μαμά για ένα μωρό που πίνει γάλα σκόνη.

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, βγες απο το σπίτι και άλλαξε παραστάσεις. Μερικές φορές η διαρκής ενασχόληση με ένα μωρό μπορεί να είναι κουραστική και εξουθενωτικά μονότονη.

Αρκετές μητέρες αισθάνονται άβολα να θηλάσουν σε εξωτερικό δημόσιο χώρο και η αλήθεια είναι πως η ελληνική κοινωνία, μόλις πρόσφατα άρχισε να εξοικειώνεται με τον μητρικό θηλασμό και τη θέα μιας «μοντέρνας γυναίκας – μητέρας» να θηλάζει το παιδί της έξω από το διακριτικό περιβάλλον του σπιτιού. Παρόλα αυτά ο θηλασμός του παιδιού, είναι απλά το τάισμα του μωρού. Κάποιοι το κάνουν με μπιμπερό και κάποιοι άλλοι με πιο φυσικό τρόπο. Το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι το ίδιο.

Επειδή όμως κάθε αρχή και δύσκολη, παρακάτω θα βρείς μερικές συμβουλές για να θηλάσεις διακριτικά το παιδί σου σε εξωτερικούς χώρους και να επιστρέψεις έτσι και εσύ πιο σύντομα στη κοινωνική σου ζωή.

  • Φόρεσε άνετα ρούχα, που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο στήθος σου. Μια μπλούζα κρουαζέ ή ένα χαριτωμένο φορεματάκι με το ίδιο κόψιμο.
  • Χρησιμοποιείσε ένα φουλάρι ή μια πασμίνα για να καλύψεις το μωρό την ώρα που θηλάζει. Είναι πιο διακριτικό από βρεφικά σεντονάκια, πανάκια κλπ.
  • Χρησιμοποιείσε μάρσιπο τύπου “sling”.
  • Τα μεγάλα καταστήματα βρεφικών ειδών, έχουν χώρο θηλασμού. Το ίδιο ισχύει για μεγάλα εμπορικά κέντρα και κάποια καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.
  • Σε ένα εστιατόριο, κάθισε με το πρόσωπο σου στον τοίχο, ώστε την ώρα του θηλασμού, να έχεις «πλάτη» στους υπόλοιπους θαμώνες.
  • Πολλές φορές, το αυτοκίνητο είναι μια πολύ καλή λύση, κυρίως σε χώρους με πολύ κόσμο, όπου δεν αισθάνεσαι άνετα.

Είναι σημαντικό να έχεις εξοικειωθεί με την πρακτική του θηλασμού, ώστε να αισθάνεσαι και εσεί πιο άνετα και δυνατή για αυτό που κάνεις. Δεν είναι δυνατόν να μείνεις κλεισμένη στο σπίτι για όσο χρονικό διάστημα θα θηλάζεις το μωρό σου. Δες το θηλασμό σαν «απελευθέρωση», αφού δεν υπάρχουν μπουκάλια, γάλα, αποστειρώσεις, θερμός κλπ και άρα λιγότερα εφόδια για να πακετάρεις. Με 2-3 πάνες, ένα σελτεδάκι και μια αλλαξιά, που χωράνε στην αγαπημένη σου τσάντα, είσαι έτοιμη για βόλτα.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή