Η εταιρία "evlogia" μας παρουσιάζεται...
 

Δίπλα στον ποταμό Εύηνο, στο χωριό Τρίκορφο Ναυπακτίας, βρίσκεται το αγρόκτημα Πινακάδες, μία έκταση 84 στρεμμάτων με σπάνια φυσική ομορφιά. Εκεί, η οικογένεια Ποταμίτη παράγει χειροποίητες μαρμελάδες, χωρίς ζάχαρη, με ολόκληρα φρούτα που κόβονται στο χέρι, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πηκτίνη.

Και το όνομα αυτής «evlogia». Υπάρχει ιστορία πίσω από αυτό το όνομα;

H evlogia της Ελληνικής γης, με τους καρπούς που δίνει, είναι αυτό που μας ενέπνευσε να δώσουμε αυτό το όνομα στα προϊόντα μας.
Blessed earth – Blessed life το μότο μας, γιατί αυτό είναι η Ελλάδα.Κάθε τι που παράγεται στην Ελληνική φύση έχει μια ιδιαίτερη και αγνή γεύση. Οι παλιοί για κάθε καλό προϊόν που έμπαινε στο σπίτι έλεγαν "ευλογία", γι’ αυτό και το όνομά μας είναι evlogia - Αληθινή Γεύση Ελλάδας.


Τι σας ενέπνευσε για να δημιουργήσετε την εταιρεία evlogia και τα προϊόντα της;

Ως οικογένεια φτιάχναμε ιδιωτικά πολλά χρόνια πριν μαρμελάδες για τους φίλους μας, έτσι δημιουργήσαμε μοναδικές γεύσεις με φυσικά προϊόντα απαλλαγμένα από ζάχαρη, χρώματα, πηκτίνες και συντηρητικά. Ήταν κάτι που δεν βρίσκαμε στην αγορά, θέλαμε γεύση που να μας παραπέμπει στην γεύση της γιαγιάς και πάντα ψάχναμε να βρούμε ό,τι πιο αγνό και ελληνικό, με σκοπό να το απολαύσουμε στο τραπέζι μας και στην συνέχεια να το προσφέρουμε δωρεάν στους φίλους μας ας αντίδωρο.
Οι φίλοι μας προέτρεψαν να δημιουργήσουμε μια σειρά μαρμελάδες όχι μόνο για αυτούς, έτσι αποφασίσαμε να θέλουμε να προσφέρουμε τις μαρμελάδες μας στο τραπέζι όλων των καταναλωτών!
Το εργαστήρι μας επιλέχθηκε να γίνει στο Αγρόκτημα μας και να δημιουργήσουμε μαρμελάδες όπως στην κουζίνα μας, όπου η γλυκιά γεύση τους να προέρχεται µόνο από φρούτα και χυμό φρούτων και η επεξεργασία τους να γίνεται σε μία μονάδα εφοδιασμένη με τελευταίας τεχνολογίας γραμμή παραγωγής, σεβόμενοι το περιβάλλον. Καταφέραμε η διαχείριση των πρώτων υλών να γίνεται σε ήπιες συνθήκες θέρμανσης, ώστε να διατηρούνται το χρώμα και η γεύση των φρούτων στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση. Σήμερα στο επισκέψιμο Αγρόκτημα Πινακάδες έρχονται οικογένειες όπου μαθαίνουν τα μυστικά της καλής μαρμελάδες και φυσικά απολαμβάνουν τις γεύσεις μας!

Από πού προέρχονται οι πρώτες ύλες των προϊόντων evlogia;

Τα φρούτα μας θέλουμε να είναι ελληνικά και κυρίως από την περιοχή της
Αιτωλοακαρνανίας ( φράουλα, δαμάσκηνα, πορτοκάλια ) και της Αχαΐας
(φράουλα, κεράσια). Φυσικά αγοράζουμε και από την Βόρεια Ελλάδα
ροδάκινα, βερίκοκα, κ.α.


Γλυκό χωρίς ζάχαρη γίνεται;

Και βέβαια γίνεται, γιατί η γλυκιά γεύση προέρχεται από τα φυσικά σάκχαρα του
ώριμου φρούτου και από άλλα γλυκαντικά, όπως ο χυμός σταφύλι.

 

Κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας, η εταιρεία εξελίχθηκε και άνθισε ακόμα περισσότερο σε πείσμα των δύσκολων καιρών. Σε τι, θα λέγατε, οφείλεται αυτή η ανάπτυξη;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε, οι μαρμελάδες evlogia έχουν
την καλύτερη αποδοχή γεύσης 87% δηλ. στους 100 που δοκίμασαν οι 87 την βρήκαν εξαιρετική ως γεύση και οι υπόλοιποι 13 ως πολύ καλή γεύση, σχολιάζοντας ότι θύμιζε παιδικά χρόνια. Γευστικά σκοράμε πιο ψηλά και από τις μαρμελάδες με ζάχαρη, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι.
Αυτό είναι που πιστεύουμε ότι μας βοήθησε να αναπτυχθούμε τόσο γρήγορα,
η απίστευτα ωραία γεύση μας, που στηρίζεται στα αγνά φρούτα, και την χειροποίητη συνταγή μας. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του τμήματος πωλήσεων που φρόντισε να βρίσκεται το προϊόν μας σε πολλά σημεία.


Πολλοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι εχθρός της παράδοσης. Τι θα λέγατε εσείς γι’ αυτό;

Αν καταφέρει κάποιος να παντρέψει την τεχνολογία (εννοώ στην παραγωγή) με
παραδοσιακές συνταγές και καλή πρώτη ύλη, είναι ό,τι πιο τέλειο γευστικά και
ασφαλές για τους καταναλωτές! Θεωρώ ότι η τεχνολογία δεν είναι εχθρός αλλά
σύμμαχος.


Πρόσφατα καινοτομήσατε με προϊόντα που πάντρεψαν τα φρούτα με τα φιστίκια αλλά και με αποστάγματα μαστίχας, ούζου και τσίπουρου. Πώς προέκυψαν αυτά τα προϊόντα;

Τηρώντας πάντα τις αρχές μας ψάξαμε και βρήκαμε ελληνικά φιστικά! Εντοπίσαμε στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας την οικογένεια Φωτεινόπουλου, όπου καλλιεργεί φιστίκια και μετά από συζήτηση συμφωνήσαμε στην συνεργασία μας. Αποφασίσαμε να παράγουμε ένα mix από την μαρμελάδα μας και το φυστικοβούτυρο.

Είναι μια γευστική τάση που τα τελευταία χρόνια κερδίζει πολλούς νέους καταναλωτές που θέλουν να έχουν μια νόστιμη «κουταλιά» ενέργειας. Να σημειώσω ότι τα προϊόντα μας δεν έχουν φοινικέλαιο, κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για τα παιδιά, και φυσικά δεν έχουν ζάχαρη.

 

Σε μία εποχή που η κάθε οικογένεια ανησυχεί για την ποιότητα της τροφής που μπαίνει στο σπίτι αλλά και το μέλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη, τι θα συμβουλεύατε τους καταναλωτές;

Να επιλέγουν προϊόντα που γνωρίζουν αυτόν που τα παράγει! Η τεχνολογία βοηθά σε αυτό, έτσι σήμερα ο καταναλωτής μπορεί να μαθαίνει ποιος είναι αυτός που παράγει, σε ποιο σημείο, μέχρι και σε ποιο χωράφι καλλιεργείται το προϊόν! Τα αγνά υλικά απαλλαγμένα από υπολειμματικότητες πρέπει να είναι το κύριο μέλημα κάθε νοικοκυριού. Επίσης σημαντικό είναι να επιλέγονται προϊόντα από επιχειρήσεις που σέβονται τον πλανήτη ως προς το αποτύπωμα.


Τελικά είναι evlogia να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς; Μιας που πλησιάζουν οι ημέρες των Πανελληνίων εξετάσεων τι θα συμβουλεύατε τους νέους που ετοιμάζονται για τον επαγγελματικό στίβο;

H evlogia δεν είναι επάγγελμα για την οικογένεια μας, είναι αγάπη και αυτό μεταφέρετε μέσα και από το τηλεοπτικό μας σποτ. Το προϊόν μας είναι κάτι ζωντανό, είναι μέρος της ζωής μας. Για τα παιδιά των πανελληνίων θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους και να τους συγχαρούμε για την προσπάθεια τους!

Ως συμβουλή θα θέλαμε να τους πούμε κάτι γνωστό αλλά ουσιαστικό

«η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης».

Να μην αγχώνονται, να κάνουν τις επαναλήψεις στα μαθήματα τους και σίγουρα θα πετύχουν τον στόχο τους, φυσικά εμείς φροντίζουμε με τις μαρμελάδες evlogia και το φυστικοβούτυρο μας να τονώνουμε αυτή την προσπάθεια! Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή