Πόσο κακή μπορεί να είναι η επίσκεψη σε fast food;
Μπορεί μια επίσκεψη σε fast food εστιατόριο να απειλήσει τις καλές διατροφικές συνήθειες;
 

Είναι γεγονός πως ένα γεύμα αποτελούμενο από burger, τηγανιτές πατάτες και αναψυκτικό είναι μια λιγότερο υγιεινή επιλογή. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να απαγορεύουμε ή να δαιμονοποιούμε τρόφιμα. Έτσι και αλλιώς ο υγιεινός τρόπος ζωής βασίζεται στις καθημερινές καλές συνήθειες και όχι στις εξαιρέσεις.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα πρόχειρου/ γρήγορου φαγητού ή παραγγέλνουμε στο σπίτι από αυτό:

  • Το μέγεθος μετράει. Σίγουρα το έξτρα μεγάλο μέγεθος συμφέρει οικονομικά, αλλά καλό θα ήταν να μοιραστούμε τις πατάτες με κάποιον άλλον. Καλύτερα να περιοριστούμε σε μικρό μέγεθος ή ακόμα καλύτερα να επιλέξουμε το burger μας χωρίς πατάτες ή άλλο συνοδευτικό.
  • Προσοχή στις βουτιές. Αποφεύγουμε να "βουτήξουμε" τις πατάτες σε κάποιοα σάλτσα.
  • Εξισορρόπηση. Μετά από ένα τέτοιο πλούσιο γεύμα, αποφεύγουμε να πάρουμε επιδόρπιο και φροντίζουμε τα υπόλοιπα γεύματα μας να είναι πιο ελαφριά.  
  • Αναψυκτικό ή χυμός. Τα αναψυκτικά τύπου κόλα είναι ακατάλληλα για τα μικρά παιδιά, ακόμα και σε μικρό μέγεθος. Προτιμούμε τους χυμούς ή ακόμα καλύτερα ένα μικρό μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Η ανθρακούχα πορτοκαλάδα ή λεμονάδα είναι καλύτερη ποιοτικά από τα αναψυκτικά τύπου κόλα, αν και περιέχει αρκετή ζάχαρη.

Φυσικά, όταν επισκεπτόμαστε ένα τέτοιο μαγαζί με την οικογένεια μας, αντιδρούμε όπως σαν να επισκεπτόμασταν οποιοδήποτε άλλο και δεν το χρησιμοποιούμε σαν επιβράβευση ή σαν κάτι ξεχωριστό.

Καλό είναι να μην είμαστε αφοριστικοί και να μην ξεχνάμε πως τα παιδιά μας όπως και εμείς είναι μέλη ενός κοινωνικού συνόλου. Δίνοντας σωστές διατροφικές γνώσεις και βάσεις από το σπίτι, τα ίδια τα παιδιά θα προτιμήσουν κάτι περισσότερο υγιεινό ή θα επιλέξουν αραιότερα την επίσκεψη σε fast food εστιατόριο.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή