- Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε.
- Προσθέτετε τους κόκκους μοσχοκάρυδου και ύστερα από λίγο το σκόρδο.
- Σοτάρετε ελαφρώς μέχρι να ροδίσει το σκόρδο και προσθέτετε τα φασόλια και ανακατεύετε καλά.
- Κατόπιν προσθέτετε το σπανάκι, το νερό και το τσίλι.
- Όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά-μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Για να αυξήσετε τη διατροφική αξία του πιάτου μπορείτε να προσθέσετε διατροφική μαγιά ή τόφου.
Αν δεν είστε χορτοφάγος, το πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με χταπόδι ή τόνο ή σολομό ή κοτόπουλο.