12 Φεβρουαρίου 2019
γκουακαμόλε: εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό
Μία συνταγή, πολλοί τρόποι να την απολαύσουμε!
 
Τα υλικά μας
  • 2 αβοκάντο ώριμα και ξεφλουδισμένα
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι και ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
  1. Με ένα πηρούνι λιώνουμε το αβοκάντο
  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κυβάκια ντομάτας και το χυμό λεμονιού

# Tips: Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες (ή τα ντοματίνια), χαράσουμε ένα σταυρό με ένα μαχαίρι στο κάτω μέρος τους και τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει. Αμέσως τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.

# Πώς το σερβίρουμε

1. με σπιτικά chips από αραβική πίτα

2. μέσα σε sandwich

3. το αλείφουμε σε ψωμί και προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη φέτα

4. μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως σως στη σαλάτα μας.

5. μπορούμε να φτιάξουμε μεξικάνικο γεύμα: το τυλίγουμε μαζί με κοτόπουλο και καλαμπόκι ή φασόλια σε τορτίγια

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή