27 Οκτωβρίου 2019
Ζυμαρικά με μπρόκολο
Ένας ακόμα νόστιμος τρόπος να τους μάθεις το αγαπημένο φθινοπωρινό λαχανικό
 
Τα υλικά μας

(υλικά για 4 άτομα)

  • 500 γρ ζυμαρικά
  • 500 γρ φουντάκια μπρόκολο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος (και ελαφριά, αν προτιμάτε)
  • 50 γρ τυρί κρέμα ή ροκφόρ ή κατίκι
  • 70 γρ τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 χούφτα κουκουνάρια ή κοπανισμένο καρύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Πλένετε το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρά φουντάκια.
  2. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα φουντάκια του μπρόκολου και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά.
  3. Ταυτόχρονα, βράζετε και τα αγαπημένα σας ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Αναμιγνύετε τα φουντάκια του μπρόκολου με τα ζυμαρικά σε ένα μπολ.
  5. Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ζεσταίνετε ελαφριά για λίγο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
  6. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε πάνω στα ζυμαρικά με το μπρόκολο.
  7. Σερβίρετε και καταναλώστε όσο είναι ζεστά.

Tip1: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ

Tip2: Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια κοτόπουλο που σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα για περισσότερη πρωτεΐνη.

Tip3: Για περισσότερη γεύση και καλά λιπαρά μπορείτε να προσθέσετε λίγα κουκουνάρια ή κοπανισμένο καρύδι στη συνταγή, αν αρέσουν στα παιδιά.

Tip4: Αν το παιδί τώρα μαθαίνει το μπρόκολο και δεν είναι πολύ δεκτικό, δεν είναι ανάγκη να του βάλετε πολύ μπρόκολο στο πιάτο. Ξεκινήστε με λιγότερο και όταν συνηθίσει τη συνταγή, μπορείτε να του βάλετε κανονική μερίδα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή