Φιάχνουμε νόστιμη κοτόπιτα με εύκολα υλικά, ιδανική για το σχολείο αλλά και το γραφείο.
Τα υλικά μας
Στήθος κοτόπουλο (1 ολόκληρο και 1/2)
1 πράσο μεγάλο ή 2 μικρά
1 καρότο τριμμένο
8κ.σούπας γάλα φρέσκο ή 4κ.σούπας γάλα εβαπορέ
1 συσκευασία μικρή (200gr.) κατίκι Δομοκού
2 φωλές θρυμματισμένες φιδέ
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο (ή φύλλο σφολιάτας - αν και δεν το θεωρούμε τόσο καλή επιλογή διατροφικά)
Αλάτι/ πιπέρι/ μοσχοκάρυδο
2κ.σ.ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κομμένο σε ροδέλες πράσο, για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά (δεν ξαφρίζουμε).
Στραγγίζουμε το νερό, και με ένα πηρούνι και τα χεράκια μας, κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και το πράσο.
Σε ένα αντικολητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (όχι να κάψει) και προσθέτουμε το κοτόπουλο με το πράσο. Επίσης προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το γάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον φιδέ.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να πήξει το μίγμα μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε καλά λαδωμένο ταψί. Μεταξύ των φύλλων βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
Αφού έχει κρυώσει το μύγμα μας, ρίχνουμε το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μίγμα μας είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στα φύλλα. Το στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
Ανάμεσα στα φύλλα, απλώνουμε λίγο λάδι με το πινέλο.
Όταν βάλουμε και το τελευταίο, λαδώνουμε την επιφάνειά του, χαράζουμε σε κομμάτια και έτοιμη η πίτα μας για ψήσιμο.