27 Μαρτίου 2019
Πέννες με ρεβίθια και μανιτάρια
Τα ρεβίθια αλλιώς...
 
Τα υλικά μας
  • 1 πακέτο πένες (ή πένες ολικής άλεσης)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 150 γρ μανιτάρια
  • 300 γρ ρεβίθια βρασμένα
  • 400 γρ ντοματίνια κομμένα στα 4 ή στα 2 (ή ντομάτα ψιλοκομμένη)
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • λίγα φύλλα βασιλικού, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κολοκυθάκι και σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφριά, για 4-5 λεπτά, το σκόρδο, το κολοκύθι και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα ντοματίνια ή την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  5. Αφήνουμε να πάρουνε μία βράση μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά.
  6. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι
  7. Ρίχνουμε τις πένες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να μείνει 2-3 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε.

Tips

#Tip1: Μπορούμε να ετοιμάσουμε μία μεγαλύτερη ποσότητα ρεβίθια και να χρησιμοποιήσουμε μία ποσότητα για να φτιάξουμε χούμους, μία ποσότητα για να τα προσθέσουμε σε σαλάτα και μία ποσότητα για τις πένες μας.

# Tip2: Μπορούμε να κρατήσουμε μία μερίδα από τα λαδερά μας ρεβίθια και να χρησιμοποιήσουμε αυτά για τις πένες μας. Ευκολία και νοστιμιά.

# Tip3: Βράζουμε τις πένες μας al dente (το μικρότερο χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του πακέτου), ώστε να τραβήξουν τα υγρά της σάλτσας μας και να μη μαλακώσουν πολύ.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή