06 Απριλίου 2018
Μαγειρίτσα αλλιώς...με κοτόπουλο
Η "μαγειρίτσα" προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, αφού περιέχει εντόσθια και πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες δεν την προτιμούν. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, κρατάει τα λαχανικά και τον ανοιξιάτικο χαρακτήρα της, και αντικαθιστά τα εντόσθια με κοτόπουλο ή/ και μανιτάρια.
 
Τα υλικά μας

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά και καφέ κομμένα σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • ελαιόλαδο

 


Εκτέλεση
  • Αφού κόψουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, αφαιρούμε την πέτσα.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί και προσθέτουμε και το δαφνόφυλλο.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5 ώρα περίπου.
  • Αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, σουρώνουμε τον ζωμό σε ψιλό σουρωτήρι.
  • Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το κρατάμε για τη σούπα.
  • Κόβουμε σε κυβάκια τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε να βράσει ο ζωμός μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια περίπου για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Σε ένα μεταλλικό ή πορσελάνινο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι. Μόλις το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα βαθιά, σούπα μέσα στο μπολ με το αυγολέμονο, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ζωμό, μέχρι το περιεχόμενο του μπολ να αποκτήσει τη θερμοκρασία της σούπας.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα μανιτάρια.
  • Σερβίρετε ζεστή με μπόλικο πιπέρι για τους μεγάλους, ενώ είναι εξαιρετικά θρεπτική για τους μικρούς.

 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή