Αλμυρά muffins λαχανικών
Τι να πάρει μαζί του στο σχολείο που είναι θρεπτικό και νόστιμο; Χρησιμοποιούμε το αγαπημένο σχήμα των muffins και κάνουμε την έκπληξη με μια αλμυρή συνταγή.
 
Τα υλικά μας

Για περίπου 12 muffins

  • 1,5 φλiτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μίγμα τριμμένων τυριών (πραγματικά όποιο τυρί θέλουμε ή μας έχει περισσέψει)
  • 1 κολοκύθι ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 καρότο ξαφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι (όχι απαραίτητο) 

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Λαδώνουμε ελαφριά ένα μεταλλικό σκεύος με θήκες για muffins ή χρησιμοποιούμε το αντίστοιχο σκεύος σιλικόνης.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίγνύουμε όλα τα στερεά υλικά του μίγματος (αλεύρι και τριμμένο τυρί).
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό με το γάλα.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα του αβγού με το γάλα και τα λαχανικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφριά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μίγμα περίπου μέχρι τα ¾ κάθε θήκης muffin.
  7. Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα.

Tip #1: Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά που έχουμε στην κουζίνα μας για παράδειγμα καλαμπόκι ή ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Tip #2: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπέρι ή πάπρικα για πιο πικάντικη γεύση.

Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή