25 Μαρτίου 2016
Κέικ "χωρίς μίξερ" με ελαιόλαδο
Μια συνταγή κέικ "πειραγμένη" που θα λατρέψουν όλοι για τη νοστιμιά και η μαμά για την ευκολία.
 
Τα υλικά μας
  • 2/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • 1 αβγό μεσαίο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό ή μη (200γρ)
  • 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού βιολογικού και το χυμό του
  • 350-400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή ολικής
  • 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αβγό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Βάζουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε, ενώ αρχίζουμε να ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
  5. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
  6. Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  7. Τοποθετούμε σε κλασική φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο.

‪#‎tips‬ : 1. Αναμιγνύεται πολύ εύκολα και με ένα πιρούνι ή κουτάλι.
2. Χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι κλασικό (του καλού σερβίτσιου). Έτσι και αλλιώς όμως από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε το ίδιο φλιτζάνι για όλα τα υλικά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή