- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Όσο είναι ζεστή η σοκολάτα προσθέτουμε το ταχίνι και τη χαρουπόκρεμα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
- Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (μπουκίτσες) και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε φόρμα σιλοκόνης για σοκολατάκια.
- Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
#tips : 1. Μπορούμε να θρυμματίσουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σταφίδα/ cranberries/ godji berries στο μίξερ αν θέλουμε να επικρατήσει η τραγανιστή υφή των δημητριακών.
2. Αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης και φτιάξουμε μπαλάκια, μπορούμε να τοποθετήσουμε το μίγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο για να μπορούμε να το πλάσουμε πιο εύκολα.
3. Θυμόμαστε πως 1 σοκολατάκι είναι αρκετό για να μας δώσει γρήγορη ενέργεια και πλούσια γεύση.