16 Δεκεμβρίου 2015
Σοκολάτα + super foods = “super” σοκολατάκια
Πολλές γιορτές, πάρτι καλέσματα. Φτιάχνουμε διαφορετικά “super” σοκολατάκια πλούσια σε αντιοξειδωτικά.  
 
Τα υλικά μας
  • 200-250γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας (εμείς προτιμούμε με 65% κακάο)
  • 50γρ.ταχίνι
  • 50γρ. χαρουπόκρεμα (εναλλακτική και πιο υγιεινή επιλογή από την κλασική πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα)
  • 25γρ.ξηροί καρποί ανάλατοι (αμύγδαλα/ καρύδια/φιστίκια Αιγίνης)
  • 10γρ.σταφίδες ή cranberries ή goji berries
  • 10 κινόα pops
  • 20γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ή νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Όσο είναι ζεστή η σοκολάτα προσθέτουμε το ταχίνι και τη χαρουπόκρεμα.
  3. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (μπουκίτσες) και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε φόρμα σιλοκόνης για σοκολατάκια.
  5. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

#tips :     1. Μπορούμε να θρυμματίσουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σταφίδα/ cranberries/ goji berries στο μίξερ αν θέλουμε να επικρατήσει η τραγανιστή υφή των δημητριακών.

2. Αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης και φτιάξουμε μπαλάκια, μπορούμε να τοποθετήσουμε το μίγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο για να μπορούμε να το πλάσουμε πιο εύκολα.

3. Θυμόμαστε πως 1 σοκολατάκι είναι αρκετό για να μας δώσει γρήγορη ενέργεια και πλούσια γεύση. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να τρώνε σωστά τη σοκολάτα, αφήνοντας τη να λιώσει στο στόμα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή