- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε ξανά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και το πορτοκάλι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και βάζουμε το γάλα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε είτε με το χέρι, είτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και βάζουμε το μίγμα μέσα.
- Τοποθετούμε το "φλουρί".
- Γράφουμε το έτος με τα αμύγδαλα, εναλλακτικά μπορούμε να την αφήσουμε σκέτη και να κάνουμε μετά σχεδιάκια με γλάσο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις ΜΟΝΟ κάτω, για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε, τοποθετώντας σε μεγάλη πιατέλα.
#tips: 1.Προσοχή, προθερμαίνουμε το φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω, αλλά ψήνουμε σε αντιστάσεις ΜΟΝΟ κάτω.
2. ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ.