18 Οκτωβρίου 2019
Κείκ μήλου χωρίς μίξερ
Μυρωδάτο, αφράτο και θρεπτικό. Μια συνταγή χωρίς ζωικά συστατικά, ιδανική για χορτοφάγους, περιόδους νηστείας και άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
 
Τα υλικά μας
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1κ.γλ.baking powder
  • 1κ.γλυκού γεμάτο καννέλα
  • 2 μήλα περασμένα από τον τρίφτη
  • 1κ.σ.καρύδι ψιλοκομμένο και 1κ.σ.σταφίδα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το κονιάκ, την καννέλα και το τριμμένο μήλο.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
  5. Βάζουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί (καλύτερα με αποσπώμενη βάση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα.
  6. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1. Ποτήρι νερού είναι το κλασσικό ποτήρι χωρητικότητας 240ml. Στα σύγχρονα σπίτια είναι είδος υπό εξαφάνιση, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μεζούρα για να βάλετε την αντίστοιχη ποσότητα.
2. Το κονιάκ και οποιοδήποτε αλκοολούχο, μην το φοβάστε για τα παιδιά, γιατί έτσι και αλλιώς το αλκοόλ εξατμίζεται κατά το ψήσιμο.
3. Το αλεύρι μπορεί να είναι αλέυρι ολικής άλεσης. Επίσης το μήλο είναι τριμμένο και δεν φαίνεται. Ακόμα και τα πιο “περίεργα” παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
4. Το συγκεκριμένο κέικ τρώγεται με πιρούνι.
5. Συνοδεύει το πρωινό γάλα των παιδιών ή τον καφέ των γονιών.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή