- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το πετιμέζι.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι.
- Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Πλάθουμε τα μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπισκοτάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα μετακινήσουμε.
#Tip1: Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες αντί για σοκολατίτσες ή μαζί με αυτές.
#Tip2: Επειδή η πυκνότητα και η ρευστότητα διαφέρει από πετιμέζι σε πετιμέζι, αν το πετιμέζι σας είναι πολύ ρευστό, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει.
#Tip3: Μπορείτε να αρωματίσετε λίγο περισσότερο τα μπισκότα σας με λίγη κανέλα (περίπου 1/2 κγ) ή / και λίγο μοσχοκάρυδο (περίπου 1/4 κγ)