03 Σεπτεμβρίου 2016
"Pancakes"
Αγαπημένη συνταγή, που προβιβάζει τη μαμά σε super μανούλα στα μάτια μικρών και μεγάλων παιδιών. Διαφέρουν από τις ελληνικές τηγανίτες και ως προς τα υλικά και ως προς την παρασκευή, αφού δε χρειάζονται "βουτιά" στο τηγάνι.
 
Τα υλικά μας
  • 100γρ.καστανή ζάχαρη
  • 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 αβγά
  • 240ml γάλα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να λιώσει η πρώτη.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι τμηματικά, ενώ ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Αφηνουμε το μίγμα λίγο "να ξεκουραστεί", μέχρι να ετοιμάσουμε το τηγάνι και να στρώσουμε το τραπέζι για το πρωινό.
  5. Αλείφουμε την επιφάνεια ενός αντικολητικού τηγανιού με βούτυρο ή "ψεκάζουμε" με ελαιόλαδο (αν και έχει πιο βαριά και διαιίτερη γεύση). Έτσι και αλλιώς η ποσότητα που χρησιμοποιούμε είναι ανάξια λόγου.
  6. Μόλις ζεσταθεί η επιφάνεια, μειώνουμε την ένταση της εστίας (από το 9 αρχικά στο 7 - 7.5).
  7. Με μια κουτάλα βαθιά (της σούπας) ρίχνουμε μίγμα μέσα στο κέντρο του σκεύους. Αυτό από μόνο του θα απλωθεί, δε χρειάζεται ιδιαίτερο κούνημα, όπως στις κρέπες.
  8. Μόλις η επιφάνεια της τηγανίτας κάνει "τρυπούλες", γυρνάμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη. Η δεύτερη πλευρά σε ελάχιστο χρόνο είναι έτοιμη.
  9. Όσο προχωράμε το ψήσιμο, ο χρόνος ψησίματος μειώνεται και μπορεί να χρειαστεί μειώσουμε την ένταση της εστίας μέχρι το 6 (σε εστία με 9 σκάλες).

#tips:

  • Το αυθεντικό μίγμα για pancakes περιέχει 30γρ.βούτυρο και baiking powder. Εμείς τις φτιάχνουμε πετυχημένες χωρίς βούτυρο, αφού το άρωμα θα το πάρουν και από το ψήσιμο. Επίσης αφαιρέσαμε το διογκωτικό μέσο, το οποίο σε αρκετούς προκαλεί τυμπανισμό και έτσι και αλλιώς από μόνο του το παρασκεύασμα δε χρειάζεται όγκο.
  • Για να αλείψουμε το τηγάνι με βούτυρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί κουζίνας ή τη μια επιφάνεια της πλάκας βουτύρου, την οποία θα ακουμπήσουμε σαν κόλλα stick.
  • Μπορούμε να κάνουμε τη διπλάσια ποσότητα μίγματος και να τη συντηρούμε στο ψυγείο, μέχρι και 3 μέρες. Έτσι σε λίγα λεπτά έχουμε "πολυτελές" πρωινό.
  • Τα pancakes συνοδεύονται με μέλι ή με ζάχαρη άχνη και φρούτα ή μαρμελάδα ή μερέντα ή λιωμένη κουβερτούρα ή ακόμα και σκέτα.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή