Χτίζοντας κάστρα στην άμμο...
Το ήξερες ότι υπάρει η Ημέρα Κάστρων στην Άμμο;
 

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα κάστρων στην άμμο.

Οι περισσότεροι κάποια στιγμή της ζωής μας φτιάξαμε ένα κάστρο στην άμμο. Πόσα χρόνια άραγε έχουμε να το κάνουμε αυτό;…

Πριν από μερικά χρόνια το χόμπυ κάποιων ανθρώπων να φτιάξουν κάστρα – κατασκευές, κάστρα – γλυπτά στην άμμο έφερε την έμπνευση για τη δημιουργία μίας τέτοιας ημέρας. Από τότε γιορτάζεται η ημέρα των κάστρων στην άμμο το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου.

Γιατί να φτιάξεις κάστρο στην άμμο;

  • Γιατί ακόμα κι αν δεν είναι το ψηλότερο του κόσμου (αυτό είναι 15 μέτρα!), στα μάτια του παιδιού σου θα σε πάει πολύ ψηλά.
  • Γιατί ακόμα κι αν σε λίγα λεπτά ή ώρες γκρεμιστεί από κάποια πατημασιά ή από το ίδιο το νερό, θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό του παιδιού σου για πάντα.
  • Γιατί αυτό που χρειάζονται τα παιδιά για να ξεχάσουν τα tablets, τα πατατάκια και τα παγωτά, είναι δημιουργικός και ξέγνοιαστος χρόνος με το μπαμπά και τη μαμά.

  • Γιατί θα σας δει ο ήλιος, γονιό και παιδί (πάντα με αντηλιακό, καπέλο και πολύ νερό) κι έτσι θα μπορέσετε να συνθέσετε επιτέλους την πολυπόθητη βιταμίνη D.

  • Γιατί τα κάστρα στην άμμο είναι αγχολυτικά, και θα κάνουν καλό και στη δική σου υγεία που πλήττεται από το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας.
  • Γιατί είναι μία πρώτης τάξεως γυμναστική (κουβάλα νερό με το κουβαδάκι, σκάψε, ψάξε κοχύλι για τα παράθυρα και φύλλα για τις σημαίες…) και σίγουρα καλύτερο από την εναλλακτική της οθόνης.
  • Γιατί η δημιουργικότητα και η φαντασία που απαιτεί, γυμνάζει το μυαλό του παιδιού, το ηρεμεί και το βοηθάει να ξεκουραστεί.
  • Γιατί μετά από τέτοια ευχάριστη κούραση μπορεί επιτέλους να δει εκείνο το φρούτο ή το λαχανικό που δεν του πολυαρέσει με άλλο μάτι. Αρκεί να του έχεις ετοιμάσει το κατάλληλο σνακ στην παραλία και να το φας φυσικά κι εσύ. Τη στιγμή εκείνη είσαι ο ήρωάς του, είναι πιο δεκτικός σε ό,τι του δείξεις.

  • Γιατί ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη ώρα να βρεις το παιδί (ή τον έφηβο – νομίζεις ότι μόνο τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν κάστρα;) με χαμηλές άμυνες ώστε να του μιλήσεις για το θέμα που σε απασχολεί;

 

Πόσους λόγους χρειάζεσαι ακόμα για να θυμηθείς το μηχανικό που έκρυβες μέσα σου τόσα χρόνια; Μάζεψε όσα περισσότερα κοχύλια, πετραδάκια, φαντασία, δημιουργικότητα μπορείς και φτιάξε το δικό σας κάστρο στην άμμο.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή