Εύκολη συνταγή γεμάτη βιταμίνες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Τα υλικά μας
6 γλυκοπατάτες
3 κουταλιές λάδι
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Προαιρετικά: 1 φλ άλλα λαχανικά ψιλοκομμένα (μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καρότο, μανιτάρια)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι μαλακώνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά μας και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Δίνουμε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί περίπου 20-30 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
Μέχρι τώρα οι γλυκοπατάτες θα είναι έτοιμες! Τις βγάζουμε από το φούρνο και με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε στα δύο αλλά δεν τις κόβουμε τελείως, ώστε να ανοίξουν σα βαρκούλες.
Τις γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα ή σως γιαουρτιού και λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
#Tips
Μπορούμε να νοστιμήσουμε τον κιμά με ό,τι λαχανικά θέλουμε και μας αρέσουν. Θυμόμαστε, όμως, να μην το παρακάνουμε σε ποσότητα. Ο κιμάς πρέπει να είναι περισσότερος από τα λαχανικά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά από τα μακαρόνια που μας περίσσεψε.
Η ψημένη γλυκοπατάτα είναι μαλακή, σαν πουρές. Αν προτιμάμε να γευόμαστε περισσότερο τον κιμά από ότι τη γλυκοπατάτα, μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγη από την ψίχα της πριν τη γεμίσουμε με τον κιμά. Την ψίχα που αφαιρέσαμε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε μία σούπα λαχανικών ή σαν πουρέ συνοδευτικό στο επόμενό μας γεύμα.