21 Μαΐου 2016
Λαζάνια λαχανικών
Νόστιμη ιδέα για "δύσκολους" μικρούς πελάτες...
 
Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 2-3 μελιτζάνες
  • 2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 500 γρ κιμά γαλοπούλας ή μοσχαρίσιο
  • 4 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά
  • 1 φλ γάλα


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  2. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τα μαραίνουμε.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
  4. Τρίβουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, προσθέτουμε λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνουμε όλη την επιφάνειά του με λαζάνια.
  6. Βάζουμε από πάνω μία στρώση από τη γέμιση.
  7. Ξαναστρώνουμε όλη την επιφάνεια με λαζάνια και ξαναπερνάμε άλλο ένα στρώμα γέμισης.
  8. Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από λαζάνια.
  9. Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι πάνω από τα λαζάνια. Αναμιγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα λαζάνια.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις πάνω - κάτω μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Tips:
  1. Μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε λαχανικά έχουμε στο ψυγείο και αρέσουν στα παιδιά μας (αρακά, μανιτάρια, φακή κλπ)
  2. Μπορούμε να μη βάλουμε κιμά ή να βάλουμε λιγότερο, μπορούμε επίσης να τον αντικαταστήσουμε με φέτα. Εξαρτάται πόσο δεκτικά είναι τα παιδιά μας στα λαχανικά που χρησιμοποιούμε και πόσο καλά χρειάζεται να τα “κρύψουμε”...

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή