12 Ιανουαρίου 2019
Ριζότο με Κρόκο Κοζάνης
Έντονο κίτρινο χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα και νοστιμιά σε ένα πανεύκολο ριζότο, ιδανικό για όλη την οικογένεια.
 
Τα υλικά μας
  • 2 "πρέζες" Κρόκο Κοζάνης (όχι σκόνη)
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κούπες ρύζι (εμείς το φτιάχνουμε με basmati)
  • 3 3/4 κούπες νερό με αλάτι ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση
  1. Μέσα σε ζεστό νερό (1/4 κούπας) βάζουμε τον Κρόκο και τον αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Πλένουμε το ρύζι.
  3. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το έχουε ψιλοκόψει ή το έχουμε περάσει από πολυκόφτη λαχανικών.
  4. Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να καραμελώσει και μετά προσθέτουμε το ρύζι.
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό με τον Κρόκο. Φυσικά, ανακατεύουμε ξανά, ώστε να πάει παντού ο Κρόκος.
  6. Πρσθέτουμε το αλατισμένο νερό ή τον ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  7. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει απορροφηθεί το νερό.
  8. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι, πριν σερβίρουμε.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή