24 Ιουλίου 2016
Πολύχρωμη σαλάτα με φασολάκια
Ιδανική σαλάτα για τα παιδιά που δεν τρώνε φασολάκια λαδερά.
 
Τα υλικά μας

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά "αμπελοφάσολα"
  • 1/2 φλ.τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • λίγα φύλλα βασιλικού

Για τη βινεγκρέτ

  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προσιρετικά)
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 3 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε στη μέση τα φασολάκια και τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι.
  2. Τοποθετούμε τα φασολάκια σε μία σαλατιέρα.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια.
  4. Ρίχνουμε στη σαλατιέρα τα ντοματίνια, το καλαμπόκι και το κρεμμυδάκι.
  5. Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το λάδι.
  6. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  7. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
  8. Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

Μπορούμε να συνδυάσουμε τη σαλάτα μας με τυράκι και chips από αραβική πίτα (βλ. συνταγή)

 

 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή