10 Σεπτεμβρίου 2016
Πολύχρωμο ρύζι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης
Μία εύκολη, πολύχρωμη, γευστική και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συνταγή.  
 
Τα υλικά μας
  • 2 φλυτζάνια ρύζι μακρύκοκκο ή κίτρινο
  • 1 κιλό φρέσκιες γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 φλ αρακά
  • κρόκος Κοζάνης (μερικές κλωστές ή 1 φακελάκι σκόνη)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή τυρί κρέμα
  • λίγο ψιλικομμένο μαϊντανό
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

 


Εκτέλεση
  1. Ζεματάμε για 3-4 λεπτά τις γαρίδες σε 2 φλυτζάνια νερό.
  2. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι μαλακώνουμε τις πιπεριές,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  4. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά, νερό, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο αλάτι και τα βράζουμε όπως φτιάχνουμε το ρύζι συνήθως. Για περισσότερη γεύση θαλασσινών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό στο οποίο ζεματίσαμε τις γαρίδες.
  5. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, προσθέτουμε τις ζεματισμένες γαρίδες.
  6. Σβήνουμε το μάτι, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  7. Ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε για λίγη ώρα να αναμιχθούν καλύτερα τα αρώματα και οι γεύσεις.

 

Tip 1: Αν το προτιμούμε γευστικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκι κομμένο σε φλοίδες ή πράσο αντί για τον αρακά.

Tip 2: Μπορούμε να γαρνίρουμε με μερικές φλοίδες παρμεζάνας πριν το σερβίρισμα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή