02 Φεβρουαρίου 2018
Ρολάκια με τορτίγιες
Εύκολο και γρήγορο σνακ για μετά το παιχνίδι ή για το πάρτυ.
 
Τα υλικά μας

Υλικά για 2 μεγάλες τορτίγιες

  • 2 τορτίγιες
  • 4 κουταλιές τυρί κρέμα (ή 2 κουταλιές τυρί και 2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι)
  • 4 φέτες τυρί κίτρινο (κατά προτίμηση γραβιέρα Νάξου)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ή / και κίτρινες πιπεριές) κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 αγγουράκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν (ή γαλοπούλα)
  • 4 μεγάλα μαρουλόφυλλα
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  1. Αλείφουμε μία - μία τις τορτίγιες μας με 2 κουταλιές τυρί - κρέμα.
  2. Στρώνουμε με φέτες τυρί, μπαστουνάκια πιπεριάς, μπαστουνάκια αγγούρι, το ζαμπόν και τα μαρουλόφυλλα. Βλαζουμε όσα χρειάζεται ώστε να καλύπτουν όλο το μήκος της τορτίγιας.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι.
  4. Τυλίγουμε την τορτίγια κατά μήκος σε ένα σφιχτό ρολό και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τις επόμενες τορτίγιες.
  5. Τις αφήνουμε για περίπου 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά τις βγάζουμε και κόβουμε τα ρολά κάθετα σε λεπτές φέτες περίπου 2 εκατοστών.
  6. Αν δεν τα καταναλώσουμε αμέσως τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

 

Tip: Για πιο ελαφρύ και δροσερό αποτέλεσμα μπορούμε να αναμίξουμε το τυρί κρέμα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή