11 Φεβρουαρίου 2016
Τυροπιτάκια με 4 υλικά
Τα έτοιμα σφολιατοειδή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κανέναν, λόγω της μαργαρίνης και άλλων συστατικών αμφιβόλου ποιότητας που περιέχουν. Φτιάχνουμε στο  σπίτι‬ ζυμάρι για να το γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε εμείς και έτσι να προσφέρουμε στα παιδιά μας ποιότητα.
 
Τα υλικά μας

για 20-25 τεμάχια

Για τη ζύμη:

  • 80γρ.ελαιόλαδο
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 350γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

  • 150γρ.φέτα (προαιρετικά 1κ.σούπας τυρί κρέμα)


Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  2. Το αλεύρι το ρίχνουμε ενώ ζυμώνουμε για να έχουμε τον έλεγχο της υφής της ζύμης. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας, δεν πρέπει να είναι όμως πολύ στεγνή.
  3. Με ένα πηρούνι "λιώνουμε" τη φέτα σε ένα πιάτο, μόνη της ή με το τυρί κρέμα.
  4. Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από τη ζύμη, την ανοίγουμε στα χέρια μας και βάζουμε μέσα 1κ.γλυκού γεμάτο φέτα.
  5. Κλείνουμε το χέρι μας, ενώνουμε τις άκρες και τοποθετούμε το πιτάκι μας σε ταψί με αντικολητικό.
  6. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, για 18-20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
  7. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αβγού ή γάλα ή τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.

#‎tips‬ 1. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
2. Μπορούμε να τα κάνουμε μεγαλύτερα και να μοιάζουν με μεγάλες τυρόπιτες, ιδανικές για το κολατσιό στο σχολείο.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή