02 Φεβρουαρίου 2018
Ψητή πατάτα - λιχουδιά
Χρησιμοποιούμε φαγητά και λαχανικά που έχουν μείνει στο ψυγείο μας και γαρνίρουμε ψητές πατάτες. Εύκολο και νόστιμο!
 
Τα υλικά μας

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 μικρές πατάτες
  • 6-8 κγ βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι
  • τριμμένο τυρί τσένταρ ή άλλο
  • υλικά που έχουν μείνει από προηγούμενες ημέρες (κιμά, φασόλια, μπρόκολο, τυρί κρέμα, μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές)
  • μαϊντανός ή φρέσκο κρεμμυδάκι για περισσότερη γεύση

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι τρυπούμε τη σάρκα της πατάτας σε 5-6 διαφορετικά σημεία. Επαναλαμβάνουμε με όλες μας τις πατάτες.
  3. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τις βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45-60 λεπτά)
  4. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις κόβουμε στη μέση (Αν οι πατάτες μας είναι μεγάλες μπορούμε να τις κόψουμε κάθετα σε 3 ροδέλες).
  5. Τους προσθέτουμε 1/2 - 1 κγ βούτυρο στην καθεμία. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Τις γαρνίρουμε με τα υλικά μας και τις βάζουμε να ψηθούν για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Τις σερβίρουμε ζεστές με σαλάτα ή δίπλα σε κοτόπουλο / κρέας / ψάρι.   

4 διαφορετικές ιδέες για το γαρνίρισμα:

  1. Τρίβουμε τσένταρ (ή άλλο τυρί που μας αρέσει) και προσθέτουμε μικρές φουντίτσες από μπρόκολο ή / και μικρά ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  2. Προσθέτουμε από μία κουταλιά από τον κιμά για τα μακαρόνια. Για πιο μεξικάνικη εκδοχή, ανακατεύουμε τον κιμά με κόκκινα φασόλια (ή άλλα φασόλια που έχουμε στο ψυγείο μας).
  3. Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε ελαφρά λίγα μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και σκόρδο (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο μπέικον). Μόλις μαλακώσουν τα προσθέτουμε στην πατάτα μας.
  4. Απλώνουμε στην πατάτα 1 κουταλιά τυρί για άλλειμμα και ψιλοκόβουμε μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή